Gränges

Gränges i Finspång producerar valsade aluminiumprodukter för värmeväxlarapplikationer och andra nischmarknader, såsom transformatorer, specialförpackningar och material till byggmarknaden. Elfordonsmarknaden växer och utvecklas snabbt, vilket innebär nya affärsmöjligheter för Gränges.

Gränges Finspång levererar cirka 90 000 ton aluminiumband om året och tillsammans med våra systerföretag i Shanghai, USA och Polen är vi störst i världen inom vår nisch. Antalet anställda i Finspång är ca 450 och omsättningen drygt 3 miljarder kronor. Företaget ingår i Gränges-koncernen som är börsnoterat på OMX Nasdaq i Stockholm (stockholmsbörsen).

Gränges innovativa teknik har förändrat industrin i mer än 125 år. Vår historia handlar inte om att titta bakåt – den handlar om att se framåt och det har den gjort ända sedan 1896. Gränges har varit ledande inom innovativa aluminiumlösningar i decennier. Idag är företaget erkänt branschledande inom hållbarhet och tilldelades nyligen en Platina-medalj av EcoVadis, världens största oberoende leverantör av hållbarhetsbedömningar av företag. Platina är det högsta betyget i EcoVadis ranking vilket innebär att Gränges placeras bland de ledande 1 procenten av bedömda företag i sin bransch globalt. Gränges strategiska prioritering är att erbjuda kunder branschledande hållbara produkter och lösningar som har låg klimatpåverkan, är cirkulära och resurseffektiva samt ansvarsfullt inköpta och producerade. Gränges Endure gör det enklare för kunder att välja hållbara produkter av högsta kvalitet och med lägsta klimatpåverkan.

Företagsfakta

Telefon:
0122-838 00

Adress:
Slottsvägen 1-3, 612 81 Finspång

www.granges.com