Hydro Extrusion Sweden

Här i fabriken i Finspång produceras strängpressade kundunika aluminiumprofiler som vidareförädlas genom kapning, CNC-bearbetning och friktionssvetsning (FSW). Kunderna finns inom framför allt sektorerna bil, lastbil, tåg, fartyg, elektronik och byggnad. I fabriken i Finspång arbetar cirka 260 medarbetare. I fabriken finns två strängpressar med unika egenskaper, flertalet bearbetningsmaskiner samt två friktionssvetsmaskiner (FSW). I genomsnitt produceras cirka 30 000 ton strängpressade aluminiumprofiler per år. 

Vi är idag marknadsledande i Sverige med ca 1 000 medarbetare och en omsättning på cirka 3 miljarder kronor. Vi har produktion i Vetlanda och Finspång och försäljningskontor i Vetlanda, Göteborg och Finspång. 

FSW gör oss unika
FSW, friktionssvetsning, är en metod som möjliggör svetsning av komponenter med stora krav på tryckhållfasthet och täthet. Metoden gör det möjligt att framställa breda paneler, till exempel tak eller sidor på tåg. Sammanfogning av aluminium och FSW bygger på att ett snabbt roterande verktyg pressas ner i skarven och förs längs fogen. Det roterande verktyget genererar hög friktionsvärme och åstadkommer en kraftig plastisk deformation av aluminiumet. Den kraftiga mekaniska påverkan skjuter ihop fogytorna till en homogen struktur. Vi är unika med denna process i Sverige.

Hållbarhet i fokus
Användningen av hållbara och återvinningsbara material med låga koldioxidutsläpp kommer att bidra till att de globala utsläppen minskar och att det blir möjligt att utveckla produkter för en mer cirkulär ekonomi. Därför arbetar Hydro ständigt med att utveckla legeringar med låg klimatpåverkan. För närvarande erbjuder vi två produktserier med koldioxidsnåla material – Hydro CIRCAL och Hydro REDUXA

Företagsfakta

Hydro Extrusion Sweden

Telefon:
0383-941 00

Adress:
Myrkärrsvägen 1, 612 31 Finspång