SSAB

SSAB är en ledande tillverkare av höghållfasta stål och leder den gröna omställningen i stålbranschen. Produktionsorter finns i Sverige, Finland och USA. SSAB har cirka 14 000 anställda i 50 olika länder. 

Vi strävar efter att bli världens säkraste stålföretag och säkerhetsarbetet har hög prioritet och är naturligt integrerat i vårt dagliga arbete.

I Finspång tillverkar SSAB GreenCoat® ett hållbart färgbelagt stål som använder svensk rapsolja i färgen. Denna beläggning är unik och gör GreenCoat®-produkterna till marknadens grönaste erbjudande för tak, fasader och regnvattensystem. Produkterna finns dessutom i ett brett utbud av 400 kulörer och utföranden.

Antalet anställda här är cirka 85 personer och produktionen har drift dygnet runt. I ett samarbete med Finspångs Tekniska Verk återvinns vår spillvärme och distribueras ut i kommunens fjärrvärmenät. FTV finns på plats hos oss under dagen så passa på att träffa dem och få mer information kring vårt samarbete.

Besök vår produktionsanläggning för GreenCoat® och ta en titt på hur vi tillverkar det hållbara färgbelagda stålet med svensk rapsolja i färgen. Träffa och prata med vår trevliga personal och följ stålets resa. Varför inte smaka en god Viltkebab från vår foodtruck eller ta en fika i vår cafeteria. Vi kommer också att ha tävlingar för stora och små.

Välkomna till oss på SSAB!

Vi på SSAB vill tacka er alla som besökte oss på Öppet Hus

Vi säger grattis till Magnus Hovbrandt som blev vinnare i tävlingen Gissa vikten på rullen.

Rätt svar vikt: 6 025 kg
Rätt svar utslagsfrågan: 1 084 m

Företagsfakta

Telefon:
0243-70 000

Adress:
Slottsvägen 1-3, 612 81 Finspång

www.ssab.se